Vennebjerg mølle

 

Vennebjerg mølle er en rigtig hyggelig oplevelse med familie osv. Det er en gammel mølle, som er pensioneret i dag. Møllen er lavet om til et museum i dag, så man kan læse om historien bag møllen og hvad/ hvordan man brugt den. Vennebjerg mølle ligger 1,2 km fra Havrevang. Og er i god afstand iforhold til Havrevang med kun 15 min gang. Fra møllen er der en god udsigt over vennebjerg kirke, børglum kloster, Rubjerg knude, Mårup kirke og Lønstrup by.

Vindmøllens historie:

Vindmøllen var færdig bygget i 1861, men opført i 1842. Det er en hollands kornmølle, og vindmøllens status i dag er at det er en velfungerene museumsmølle. Møllen blev ikke bygget i vennebjerg, men i Bindslev.  Den var først i Bindselv, så kom den til tversted, og til sidst kom den til Vennebjerg. Den ankom til vennebjerg i 1934 pg var i drift indtil 1962.

Oppe på bakken bag Vennebjerg Mølle ligger Keramikcafé Møllehuset. Det er en hyggelig cafe, som ligger i kunstneren Johannes Hoffmeisters gamle atelier. Her kan man få en god kop kaffe samt kage. Udover cafeen er der en dejlig have og flot keramik.

 

 

%d bloggers like this: